Zona informationala
Va stam la dispozitie cu cele importante informatii din domeniu!
Primul lucru care se impune a fi realizat consta în verificarea condiţiilor prealabile montajului. Astfel, echipa de montaj trebuie să testeze stratul suport sub aspectul umidităţii, planeităţii şi durităţii (prelevând probe din şapa grosieră) şi neomiţând să măsoare exact umiditatea relativă a aerului. Dacă aceste condiţii prealabile nu sunt corespunzătoare, montajul nu se poate realiza până la corectarea lor. Astfel, dacă în cazul unei umidităţi prea mari a stratului support există posibilitatea aplicării unei bariere de vapori, pentru rezolvarea problemelor din sfera umidităţii relative a aerului singurul remediu este răbdarea... până aceasta se reglează natural. După aplicarea barierei de vapori în două straturi, în vederea închiderii porilor, pe suprafaţă se presară din abundenţă nisip de cuarţ (plajă).
Covorul PVC face parte din gama pardoselilor ce se montează exclusiv pe şapă autonivelantă deoarece, fiind un material maleabil şi lucios, preia toate eventualele denivelări ale stratului suport.
Totodată, în cazul unei lucrări executate într-o zona de trafic intens precum o instituţie medicală, şapa autonivelanta trebuie să aibă o rezistenţă la impact de minimum 25 N. După 48 de ore de la turnare, şapa autonivelantă se poate şlefui în vederea amorsării suprafeţei şi aplicării adezivului.
Înainte de aplicare, PVC-ul trebuie lăsat să se aclimatizeze în mediul unde va fi montat. Cât priveşte montajul propriu-zis, acesta se face prin suprapunerea a două fâşii pe 1 cm, apoi se taie PVC-ul folosind un linocut (aparat special care urmăreşte fâşia de jos şi o taie pe cea de sus după prima). Urmează şanfrenarea îmbinării fie automat, folosind freza electrică, fie manual, cu un cuţit. În final, covorul PVC se termosudează la îmbinări cu aparate de sudură speciale ce folosesc aer cald. Curăţarea cordonului de sudură de surplus reclamă foarte mare atenţie deoarece orice rosturi rămase în textura lui sau a materialului devin în timp adevărate rezervoare de bacterii şi murdărie.
Am amintit deja că în spitale este obligatorie montarea pardoselilor cu ridicare pe perete. Această operaţiune presupune mai întâi determinarea pe perete a înălţimii până la care se montează PVC-ul (intre 6 si 10 cm), apoi montarea unui profil de terminaţie, lipirea unui profil de scafă folosind adeziv de contact (neoprenic) iar în final, lipirea cu acelaşi tip de adeziv a PVC-ului.
TAGS: informatii, materiale, constructii, montaj linoleum, covor pvc, linoleum, tarket, aplicare pardoseli, separatoare, guri de scurgere, sifoane, usi antifoc, camere de protectie, tapet vinilic,
ARTICOLE > Covorul PVC medical - Montajul
Informatiile si materialele prezentate au caracter informativ si nu creaza obligatii contractuale. Producatorii mentionati isi rezerva dreptul de a modifica aceste caracteristici fara o notificare prealabila. Pentru informatii exacte asupra acestor aspecte, precum si pentru disponibilitatea unui anumit produs, va rugam contactati un reprezentat vanzari.